Repair Laptop Geng-geng Silver (Acer Aspire 4741)

Repair Laptop Geng-geng Silver (Acer Aspire 4741)


Entah kenapa minggu ni, laptop geng geng silver menyerbu masuk premis kami dengan pelbagai masalah.
laptop ini adalah dari siri Acer Aspire 4741.

Masalah yang berlaku sebelum ini adalah seperti berikut :-
  • Tak boleh ON
  • ON tiada display
  • Bila ON sahaja terus shut down
  • Overheat
  • Hang


Pandangan belakang, pasal tu kami panggil ianya geng geng silver

Kami dapati, setiap laptop ini mempunyai satu masalah iaitu saluran pengudaraan yang tersumbat dengan habuk. Laptop ini memang dikenali sebagai laptop yang memerangkap habuk dengan banyak.
Kami merasakan itulah puncanya sehingga menyebabkan chipset overheat lalu rentung.

Masalah ini selesai apabila kami serahkan kepada pakar teknikal kami menggantikan 'CHIPSET' lama yang telah rosak kepada yang baru menggunakan mesin berteknologi tinggi.
Kami juga membersihkan kipas dan heatsink bagi memastikan sistem penyejukan berjalan lancar
Oleh sebab itu kami memberi jaminan untuk setiap laptop yang membaiki 'motherboard' dengan kami selama 3 bulan.

Jika ada kenalan, keluarga atau sesiapa sahaja yang menggunakan laptop dari jenis ini dan mempunyai masalah, jangan lupa untuk kongsikan artikel ini kepada mereka.. Untuk anda, jangan lupa bersihkan heatsink itu ya.
artilkel ini adalah untuk mereka yang mencari - repair screen laptop, repair screen, repair laptop, repair lcd, repair lcd, repair lcd screen, lcd crack
laptop crack, laptop pecah, lcd pecah, lcd replacement, laptop screen, repair laptop screen, pecah, ok computer solution, acer aspire 4741, computer solution shah alam, kedai komputer shah alam, kedai komputer di shah alam, repair laptop shah alam


Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Popular Posts