Repair Laptop Dell Inspiron N4030


Masalah laptop ini adalah boleh on tapi no display. Ianya merupakan masalah biasa yang berkaitan dengan chipset grafik pada mothetboard. Antara gejala lain yang melibatkan masalah chipset grafik adalah seperti tak boleh nak on, auto shutdown, dan auto restart.

Hal ini terjadi kerana grafik chipset pada motherboard telah terbakar. Chipset grafik ini pula boleh terbakar sekiranya aliran udara tidak mencukupi atau lebih tepat bila laptop menjadi mudah panas. Punca panas pula berkait rapat dengan heatsink yang terletak pada chipset tersebut sudah tersumbat dengan habuk. So bila sudah tersumbat, maka ianya tidak dapat mengalirkan haba panas keluar daripada motherboard yang mana kita sedia maklum, motherboard banyak menjalankan operasi yang boleh menghasilkan haba panas.


Hal ini boleh dielakkan sekiranya pengguna laptop mengambil langkah awal dengan menservis laptop tersebut jika sudah terasa panasnya lain macam. Walaubagaimanapun, kami di Ok Computer Solution sangat pakar dalam menyelesaikan masalah laptop anda jika chipset grafik anda terbakar..

Buktinya, kami sudah berjaya menyelesaikan lebih 500 buah laptop dengan pelbagai model dan dengan masalah seperti ini terutamanya laptop Dell Inspiron. Ini merupakan antara model laptop Dell Inspiron yang telah berjaya kami repair..Dell Inspiron N4030.artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang motherboard, repair dell, repair motherboard, repair dell inspiron, laptop repair, repair laptop, dell studio, repair computer, motherboard repair, repair notebook, laptop motherboard repair, dell laptop repair, notebook repair, dell repair, ok computer solution, kedai komputer shah alam, kedai komputer di shah alam, repair laptop shah alam


Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Popular Posts