Repair Laptop Asus K43U (water damaged)


Baru-baru ini kami ada menerima sebuah laptop model Asus K43U. Laptop ini tak boleh nak on kerana tertumpah air.  Sangat berbahaya jika perkara ini terjadi. Kebetulan owner laptop ni tengah ber facebook, kemudian secara tidak sengaja, tangannya tertolak cawan yang berisi air lalu tertumpah di atas keyboard.

Pada mulanya owner laptop ni nak hantar ke Asus untuk warranty, tapi da masuk air, so warranty tak cover kes macam ni dan terus kena tukar motherboard dengan kos RM1200. Terkejut juga la owner laptop ni dengan kos yang agak mahal. Nasib baik membe beliau ada suggest tentang kepakaran Ok Computer Solution dalam menyelesaikan masalah ini.

Kami menawarkan servis dimana kedai-kedai lain tak mampu nak buat dengan kes macam ni..Termasuklah Asus. Kami menyelesaikan masalah laptop ini tanpa perlu menukar motherboard yang mana kosnya sangat tinggi. Dan untuk pengetahuan, kami berjaya menyelesaikan masalah laptop ini hanya dengan harga 1/3 daripada kos yang ditawarkan oleh pihak Asus tanpa perlu menukar motherboard baru.

Kami memberikan penyelesaian utama dengan kos yang sangat munasabah. Customer gembira, kami juga turut tumpang gembira.


artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang water damaged, laptop masuk air, repair laptop asus, asus k43u, repair laptop, water damage, laptop repair, repair computer, repairing laptop, laptop service, laptop motherboard repair, repair a laptop, water damage repairs, ok computer solution, kedai komputer shah alam, kedai komputer di shah alam, repair laptop shah alam

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Popular Posts