Tukar Skrin LaptopVideo kali ini kami memaparkan bagaimana cara nak tukar skrin laptop dengan betul. Untuk pengetahuan, amatlah mudah untuk melakukannya sendiri di rumah jika anda mengetahui caranya. Walaubagaimanapun, bukan semua laptop melalui kaedah yang sama dalam proses nak ganti skrin ni sebab setiap model laptop mempunyai reka bentuk yang berbeza.

Antara tips terpenting yang kami ingin kongsikan dari video ini adalah ketika anda ingin membuka frame hadapan skrin, pastikan anda membuka semua skru dahulu. Jika anda membuka frame skrin tanpa membuka semua skru, kemungkinan frame anda boleh patah. Ini kerana frame skrin biasa agak ketat sebab selain skru, ia juga menggunakan kaedah klip sebagai pengikat antara frame dan casing belakang.

Diharapkan video ini memberi manfaat kepada anda semua. :)


Artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang skrin laptop, tukar skrin laptop, laptop screen, replacement screen, repair screen laptop, repair screen, screen laptop, repair laptop screen, lcd screen, how to repair laptop screen, laptop lcd, laptop screen repair, ok, ok computer, computer solution, ok computer solution shah alam, kedai komputer shah alam, kedai komputer di shah alam, repair laptop shah alam


Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Popular Posts