Video Penjagaan Adapter Charger LaptopAdapter charger berfungsi untuk membekalkan kuasa atau cas untuk alat-alat elektronik seperti laptop dan sebagainya. Seperti komponen dan perkakasan laptop yang lain, adapter charger juga perlulah dijaga dengan baik agar ianya boleh digunakan dalam jangka masa yang lama. Dan yang paling penting, jauhkan adapter charger laptop anda dari tempat yang berdekatan dengan air. Ingat tu!

Tapi tahukah anda, ramai yang tidak tahu dengan cara menyimpan yang salah juga, ianya boleh merosakkan adapter charger. Maksud menyimpan di sini bukanlah bagaimana cara anda letak atau susun adapter tersebut, tapi cara anda menggulung wayarnya. Dalam video di atas, anda akan didedahkan dengan kaedah yang betul dan selamat. Semoga video ini memberi manfaat kepada anda semua. Artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang tips penjagaan komputer, tips komputer, tips penjagaan laptop, penjagaan laptop, adapter charger laptop, adapter charger, adaptor, charger laptop, power adapter, ac adapter, power cord, laptop adapter, charger, power cable, laptop charger, power adaptor, power charger, battery charger, ac adaptor, charger adapter, adapter laptop, notebook adapter, ok, ok computer, computer solution, ok computer solution, kedai komputer shah alam, kedai komputer di shah alam, repair laptop shah alam


Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Popular Posts