Apa yang anda perlu tahu mengenai Sistem Operasi terbaru Windows 10


Kepada Semua Peminat Windows, hari yang dinantikan sudah tiba!


Kalau kita lihat sebelum ini, antara kesilapan Microsoft mengeluarkan Windows 8, Ia merupakan pembetulan dari kesilapan mereka lepas dan mengambil keputusan untuk keluar satu sistem operasi komputer yang mengatasi kelemahan dari versi sebelum ini.


Microsoft hari ini memperkenalkan sistem operasi baru iaitu Windows 10 dalam satu sidang Microsoft di United States.Berikut perkara-perkara yang anda perlu tahu mengenai sistem operasi Microsoft yang baru itu :

Windows 10 Pro

1. Yang Bestnya, sudah ada Start Menu sepertii mana yang ditunggu tunggu oleh peminat Windows

2. Tiada Lagi Internet Explorer yang tak best itu, kerana sudah ditukar baru dan wajah juga nama yang baru iaitu "Edge"
3. Kini Microsoft letak peneman buat peminat windows 10 ini, iaitu Cortana, siapa pernah menggunakan smartphone yang dikuasai  oleh window phone 8 pasti mengenali Cortana dan sistem carian dan Cortana ini
4. Jika sebelum ini ada Alt + Tab untuk ubahan tugasan, kini diperkemas kini dengan menambah satu lagi shortcut baru Windows LOGO + Tab untuk melihat tugasan yang sedia ada.


5. Sistem Calculator yang baru dan wajah yang unik dan awesome menariknya


6. Sistem icon volume, Wifi di Task Menu yang baru yang ditukar ganti icon yang lama dan sudah muak dari pandangan
7. Sistem Shut Down dan Sistem Permulaan yang pantas cepatnya walaupun dijalankan di komputer yang hanya berkapasiti 2GB RAM sahaja atau Core 2 Duo sahaja.


8. Sudah terbina aplikasi penting seperti ZIP, EXTRACT File didalam dan juga tersedia windows defender didalamnya.


9. Pelengkap bagi Office baru di pasaran iaitu Microsoft Office 2016. dan Xbox Games.


10. Yang best di sini Google Calendar sudah disokong dengan Windows 10 yang baru ini.
Artikel ini adalah bagi mereka yang mencari tentang sistem operasi windows 10, windows 10, windows pro 10, windows, 10, ok, ok computer, computer solution shah alam, ok computer solution, ok computer solution shah alam, kedai komputer shah alam, kedai komputer di shah alam, repair laptop shah alam, pickup and delivery services, delivery service  


Popular Posts