INSTALL MAC OS SIERRA
Artikel ini melibatkan macOS Sierra yang menjadi topik hangat di Malaysia mahupun di luar negara semenjak dilancarkan pada 20 September 2016


Ia merupakan versi penuh yang berbeza dengan versi Beta. Walaubagaimanapun, terdapat ramai yang mengalami beberapa isu setlah mereka menaik taraf daripada Mac OS X kepada macOS Sierra. Antara isu yang menjadi masalah kepada pengguna Mac adalah terdapat aplikasi-aplikasi yang digunakan tidak dapat berfungsi dengan baik atau langsung tidak berfungsi setelah menggunakan macOS.


Disini kami akan menyenaraikan yang boleh upgrade OS kepada OS Sierra :
  • MacBook Pro (2010 dan seterusnya)
  • MacBook Air (2010 dan seterusnya)
  • Mac Mini (2010 dan seterusnya)
  • Mac Pro (2010 dan seterusnya)
  • MacBook (Late 2009 dan seterusnya)
  • iMac (Late 2009 dan seterusnya)

BAGAIMANA BOLEH TERJADI

Walaupun ada macbook dalam senarai yang boleh upgrade ke OS Sierra, tetapi kadang-kadang customer download installer Sierra tak habis atau mereka tidak pandai untuk upgrade sendiri. jadi akan menyebabkan macbook mereka menjadi hang atau tidak boleh on bila sudah upgrade ke OS Sierra.


CARA PENYELESAIAN

Kami akan install balik OS Sierra kepada mereka yang macbooknya yang sudah hang atau tidak boleh on bila upgrade OS Sierra


MACBOOK SEMASA INSTALL MAC OS SIERRA

MACBOOK SELEPAS INSTALL MAC OS SIERRA

HASIL KERJA KAMI

Berikut di bawah adalah antara macbook yang telah berjaya kami baiki. Plastik yang ada di skrin Macbook adalah untuk mengelakkan dari skrin tercalar ketika proses pembaikan.
KENAPA ANDA PERLU REPAIR DENGAN KAMI "OK COMPUTER SOLUTION"


SIAPA OK COMPUTER SOLUTION??


Merupakan syarikat yang membekal dan membaiki yang telah berdaftar dengan IPO yang telah menggembirakan pengguna-pengguna laptop anda macbook pada tahun 2008 sehingga sekarang.

Popular Posts